Nutriční hodnoty (Houbovo-pórkové vepřové maso)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 248 kJ / 1 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,89 g |
| Tuky | 42,17 g |
| – nasycené | 18,85 g |
| – nenasycené | 16,35 g |
| –– mononenasycené | 14,16 g |
| –– polynenasycené | 2,19 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 18,37 g |
| Cholesterol | 312 mg |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 17,05 g |
| – cukry | 8,14 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřového masa (kýta, plec, karé, krkovice) | Vepřová kýta | 600 g |
| 1,5-2 lžíce 1,5-2 lžíce drtě sušených hub - dle chuti | Houby sušené směs | 26.25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| 2 dl 2 dl smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| jíška | Jíška máslová |