Roláda Margot

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 35 minut 14 kousků Moučníky , Záviny, rolády 1 názor

Suroviny

6 vajec
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
1 Margot čokoláda - nastrouhaná
1 lžíce oleje
1 lžíce rumu
Náplň:
400 ml šlehačky 31 %
jahodová smetanová náplň Dr.Oetker
1 jahodový kompot
Na potření rolády:
100 g čokolády na vaření
50 g tuku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.

  2. Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha.

  3. Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Poznámka

Můžete ji po upečení, aby byla vláčnější, přikrýt mokrou vyždímanou utěrkou a nechat vystydnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda Margot

  • mika59 mika59

    Pěkná roláda,:yes: jen tu náplň by to chtělo trošku více rozepsat..;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo