Nutriční hodnoty (Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 328 kJ / 1 035 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,61 g |
| Tuky | 43,74 g |
| – nasycené | 28,01 g |
| – nenasycené | 14,07 g |
| –– mononenasycené | 11,67 g |
| –– polynenasycené | 2,40 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 39,82 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 128,65 g |
| – cukry | 43,71 g |
| ––– laktóza | 9,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí stehna (nebo 4 stehenní steaky) | Kuře stehno s kůží | |
| 40 stroužků 40 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla (nebo ghí) | Máslo kravské | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu sušeného (nebo 3 větvičky čerstvého) | Tymián sušený | 2.5 g |
| 300-400 ml 300-400 ml vývaru z masa | Vývar masový | 350 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek 12% smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| troška citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |