Nutriční hodnoty (Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 557 kJ / 3 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 239,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 227,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,51 g |
| Tuky | 161,28 g |
| – nasycené | 75,31 g |
| – nenasycené | 81,41 g |
| –– mononenasycené | 65,05 g |
| –– polynenasycené | 16,36 g |
| ––– omega 3 | 4,23 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 776 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 53,27 g |
| – cukry | 24,63 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 500 ml 500 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| 500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 4 4 batáty | Batáty neloupané | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% |