Nutriční hodnoty (Žampionová směs s játry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 935 kJ / 701 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,65 g |
| Tuky | 40,51 g |
| – nasycené | 11,23 g |
| – nenasycené | 20,31 g |
| –– mononenasycené | 16,10 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 14,51 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,36 g |
| Sacharidy | 23,17 g |
| – cukry | 6,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 200 g 200 g drůbežích jater | Játra kuřecí | 200 g |
| 100 g 100 g česnekového boku (nebo anglické slaniny) | Vepřový bok uzený | 100 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu (nebo rozmarýnu, či majoránky) | Tymián sušený | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky jemně nasekaného zázvoru | Zázvor sušený | 3.5 g |
| sůl (nebo sójová omáčka) | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový |