Rozlítané "holubky"

duchacek Kuchař: duchacek

Doba přípravy: 2 hodiny 8 porcí Mleté maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

900 g mletého vepřového masa
400 g rýže
1 kg hlávkového zelí
slunečnicový olej
sůl (Podravka)
pepř
kečup
rajský protlak
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala.
    Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.

  2. Mleté maso a rýži dáme do mísy a přidáme kečup, sůl (Podravku), pepř a promícháme s trochou oleje.

  3. Do pekáčku dáme pečící papír (aby se to nepřichytilo) a postupně rovnáme zelí tak, že jednotlivé listy vrstvíme na spodek a dáme na ně maso. Uděláme asi 2-3 vrstvy, podle toho, kolik máme zelí. Navrch klademe zbylé listy a zalijeme směsí vody ze zelí a rajského protlaku.

  4. Zapékáme cca 2 hod na 100°C.

Poznámka

Příště přidám pracovní foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rozlítané "holubky"

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prosím autora, aby skontroloval recept, bol v takom stave, že nie som si istá, či teraz po mojej úprave sedí. Ďakujem. :-)

    Odpovědět

TIP dne na email

Zapomněl/a jsem heslo