Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s kapustou, žampiony a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 256 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,65 g |
| Tuky | 149,32 g |
| – nasycené | 63,50 g |
| – nenasycené | 82,87 g |
| –– mononenasycené | 67,90 g |
| –– polynenasycené | 14,97 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 31,95 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,55 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 113,40 g |
| – cukry | 14,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 2 2 cibule šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |