Nutriční hodnoty (Vinná klobása nejen v bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 226 kJ / 1 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 99,25 g |
| – nasycené | 59,30 g |
| – nenasycené | 39,00 g |
| –– mononenasycené | 18,20 g |
| –– polynenasycené | 20,80 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 4,53 g |
| Sůl | 11,05 g |
| Sacharidy | 107,25 g |
| – cukry | 15,25 g |
| ––– laktóza | 10,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g syrových oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 400 g 400 g vinné klobásy | Klobása vinná | 400 g |
| 150 150 g anglické slaniny - plátky | Anglická slanina | |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření dle chuti: pepř, paprika, drcený kmín... | Pepř černý | |
| 2 - 3 2 - 3 rozšlehaná vejce, dle velikosti | ||
| 120 g 120 g tvrdého sýru dle chuti | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| pečící papír (nebo sádlo na vymazání) |