Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka od babičky z Vysočiny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 8. 2009 20:26

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od přítelovy babičky, jejíž rajskou oba milujeme...je to takové naše nej jídlo..:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Janja

29. 3. 2020 14:22

Bože lidi :-O! Tak kečup je hnus (pravda nepoužívám ho, kupuju pasírovaná rajčata), kupované knedlíky se vám taky nelíbí a co Masox (Vepe)?! Vy, které máte moře času nebo vaření jako koníčka, tak to je pak jiná. Máma, která přijde domů z práce v pět hodin a neví, kam dřív skočit...úkoly s dětmi, vařit nebo hodit prádlo do pračky nemá chuť ani sílu mazlit se s knedlíkama.
Jsem babička a vím, jak se mladí musí otáčet. Proto ráda sem tam upeču nebo uvařím. Hlouposti ale neřeším ;-)

Vepe

27. 7. 2016 16:22

Rajská u mne je z rajských, v nouzi z protlaku. Kečup je nepřijatelná náhražka s kdoví čím :-(( Když se omáčka z rajských, cibulky a koření uvaří a propasíruje, do omáčky vždy přidávám povidla. Zahustí, úžasně zjemní a ztmaví omáčku. Pkud se nepoužil vývar z masa, i kostka Masoxu dobře poslouží. Kdo jednou zkusil přidat povidla, už bez nich žádnou neudělá! ;-)

Jan PEKAŘ

22. 8. 2014 09:09

Jako malý kluk jsem jedl rajskou,která byla hnědá,samozřejmě z rajčat natrhaných na zahrádce,zahuštěná perníkem,to si pamatuji,to koření byl asi tymián,nejsem kuchař,ale co mi chutná poznám.Rajský protlak s octem a cukrem nepovažuji za omáčku,byl pro mne šok,co mi dali ve školní jídelně.

max

10. 2. 2014 14:25

babicka taky kupovala knedliky?to snad ne.domaci knedlik a ne tenhle kentus:no:

Jiří Cikán

17. 12. 2010 18:38

Maso na rajskou se peče s kořenovou zeleninou /mrkev, petržel a celer/ a výpek se pak propasíruje do omáčky ! :yes:

Greneia

6. 10. 2010 17:05

Tak takhle dělám já, akorát ten postup je ještě kapku jiný .. nicméně, klasická šlehačka ke šlehání, nebo smetánka .. výborná věc a máslo samozřejmě nesmí chybět :-D
Dnes ji budu dělat + plněné papričky :) Bodík za tu smetanu a máslo :-D

ssimusshka

1. 8. 2010 23:00

Spagetka,krásná fotka:-p. Příště zkusím podle tebe:-)):yes:

spagetka

1. 8. 2010 16:11

Jani - ale to jsou právě ty obměny, když ti tam tymián nesedí, tak ho nedávej

JanaDorazinova

1. 8. 2010 15:57

Já tymián nedávám, nikdy jsem ani nevěděla, že by do rajské jít měl, přesto plus;-):yes::yes:

spagetka

1. 8. 2010 14:23

Dneska jsem tu omáčku udělala, dala jsem hovězí vývar, rajský protlak a zavařená rajčata, koření a citron jako autorka, navíc jen ještě špetku muškátového květu a mleté nové koření, na závěr jsem podlila sklínkou červeného vína a přidala hustou smetanu.Octem nedochucuju a ani moukou nezahušťuju. Milujeme to s kolínkama, takže byly s kurkumou. Jelikož zbytek rodinky je masový, použila jsem hovězí krk - výborné.:yes:
Dovolila jsem si přidat fotku, když tak ji smáznu.

spagetka

31. 7. 2010 11:08

Tuhle omáčku dělám také tak i s tím tymiánem a hustou smetanou. Je opravdu skvělá. Manželova babička tam ještě na závěr strouhla perník, ale to nedělám, i když děti to milujou.:-p:yes:

ssimusshka

13. 7. 2010 21:57

Děkuju za přidání fotek, taky bych si dala:-O:-p tahle rajda je hlavně zvláštní v tom že tam patří tymián..hodně lidí dělá rajskou na sladko se skořicí, my máme radši sladko-kyselou:-)):-))

Ivana79

15. 6. 2010 11:44

Simonka,práve som uvarila túto omáčku,zaujal ma ten netradičný postup s tým masoxom a aj tá smotana.Musím povedať,že je výborná,robila som k nej guličky z mletého mäsa-tiež tvoj recept-a cestoviny:-p:yes:Dávam bod:yes:a neskôr pridám fotky:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka zahuštěná perníkem rajská omáčka s perníkem jak zahustit rajskou omáčku zahuštění rajské omáčky vynikající rajská omáčka rajská omáčka podle babičky zahuštění omáčky rajská omáčka se smetanou zahuštění omáček zahuštění omáčky moukou recepty našich babiček rajská zahuštěná perníkem rajska omacka na sladko rajská omáčka postup jak zahustit rajskou čím zahustit rajskou omáčku zahuštění perníkem zahuštění rajské rajska omacka s kolinkama čím zahustit rajskou

Suroviny: vývar, bobkový list, sůl, pepř celý, koření nové koření, tymián, protlak, ocet, cukr, mouka, máslo, smetana

TopRecepty.cz

Rajská omáčka od babičky z Vysočiny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZjl