Nutriční hodnoty (Slovácká hřibová kyselica)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 434 kJ / 1 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,98 g |
| Tuky | 2,62 g |
| – nasycené | 0,71 g |
| – nenasycené | 1,36 g |
| –– mononenasycené | 0,33 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 55,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 168,70 g |
| – cukry | 21,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst sušených hub (velká) | Houby sušené směs | |
| 250 g 250 g kysaného zelí (a hlavně voda z něj) | Zelí bílé kvašené | 250 g |
| 250 g 250 g sterilovaných fazolí | Fazole bílé sterilované | 250 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| domácí či kvalitní klobáska | Klobása | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| 4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká |