Nutriční hodnoty (Kapustovo-dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 284 kJ / 785 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
| Tuky | 34,97 g |
| – nasycené | 21,91 g |
| – nenasycené | 12,22 g |
| –– mononenasycené | 10,65 g |
| –– polynenasycené | 1,57 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 26,45 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,07 g |
| – cukry | 18,97 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 400 g |
| 300-400 g 300-400 g dýně (hokaido, muškátová, mexická) | Dýně čerstvá | 350 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar (podle potřeby, cca 2 l) | Vývar masový | |
| dýňová semínka | Dýňová semínka |