Nutriční hodnoty (Fazolová polévka na způsob mexické)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 592 kJ / 620 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,80 g |
Tuky | 8,98 g |
– nasycené | 2,36 g |
– nenasycené | 5,82 g |
–– mononenasycené | 2,25 g |
–– polynenasycené | 3,57 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 13,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 113,42 g |
– cukry | 11,23 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 konzerva 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu (bílé nebo červené) | Fazole bílé | |
1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mražené kukuřice | Kukuřice mražená | 125 g |
1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g |
jalapeňos papričky (nebo kajenský pepř podle chuti) | Jalapeňo paprička čerstvá | |
250-300 ml 250-300 ml vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 275 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový |