

Zálesácké kotlety
Suroviny 4 porce
- 750 g vepřových kotlet
- 200 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička koření Vegeta speciál
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/4 lžičky chilli koření
- 1 lžíce solamylu
- 100 g oleje
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme.
Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, čili koření, solamyl a olej, prošleháme a vložíme do marinády kotlety, které marinádou pořádně obalíme. Takto naložené ponecháme minimálně 3 hodiny v lednici, lépe je nechat naložené přes noc.
Pak je na horkém oleji orestujeme z každé strany cca 2-4 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou hranolky, popřípadě jen zeleninový salát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zálesácké kotlety
-
Cibuli nestrouhat ale jemne nakrajet, vynechat vegetu nebo jakekoliv jine "chemicke" korenici pripravky a radeji si pripravit "svoje", na tepelnou upravu pouzit sadlo.
-
Výborný recept, akorát cibuli nestrouhat, spíš najemno nakrájet - hořkne.
-
Bozena.P.: Děkuji
-
Další dobrota, moc chválim
-
Irule: Fakt??
To je divné
-
Jani pochutnali jsme si
, jen mi ta marináda na tom nedržela
Ale i tak děkuji moc za skvělý recept -
Irule: nebudeš litovat, jsou skvělé
-
+6, tak to jsem přehlédla, ale moc se mi to líbí. Vyzkouším!!!
-
sabina:
díky
-
bylo to nejlepšíííííííííííííííííí
-