Zálesácké kotlety

Vepřové maso Doba přípravy: 10 min+ uležení 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 10 min+ uležení 11 názorů

Suroviny 4 porce

750 g vepřových kotlet
200 g cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky hořčice
1 lžička worcesteru
1 lžička koření Vegeta speciál
1/2 lžičky kari koření
1/4 lžičky chilli koření
1 lžíce solamylu
100 g oleje
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme.

  2. Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, čili koření, solamyl a olej, prošleháme a vložíme do marinády kotlety, které marinádou pořádně obalíme. Takto naložené ponecháme minimálně 3 hodiny v lednici, lépe je nechat naložené přes noc.

  3. Pak je na horkém oleji orestujeme z každé strany cca 2-4 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou hranolky, popřípadě jen zeleninový salát.

Komentáře k receptu Zálesácké kotlety

Tématické fráze: kotlety speciál zálesácké vepřové kotlety kotleta recept zalesackakotleta zálesácký vepřový kotlet zalesackysteak zálesácká kuchyně zálesácké kuře kotleta recepty zalesacke vepřové maso veprove zalesacke zalesacky stek zalesacke brambory zálesácká vepřová kotleta zálesácké jídlo zalesacka kuchyne recepty zálesácká vepřová kotleta recept záložácké vepřové kotlety kotlety recept lesacky kotlet