Nutriční hodnoty (Buchty - hrnkový recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 042 kJ / 2 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,95 g |
Tuky | 29,10 g |
– nasycené | 8,26 g |
– nenasycené | 14,22 g |
–– mononenasycené | 7,67 g |
–– polynenasycené | 6,55 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 16,84 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 379,57 g |
– cukry | 37,71 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
4 4 vrchovaté lžíce cukru | Cukr bílý | |
1 kostka 1 kostka kvasnic - 42 g | Droždí pekařské lisované | 23 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 1 a půl hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
půl hrnku hrnku oleje | Olej řepkový | |
½ k ostky ostky másla nebo Hery - rozpustit | Máslo kravské | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
olej na pomaštění buchet | Olej řepkový | |
plátek plátek másla na pomaštění hotových buchet | Máslo kravské | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |