Nutriční hodnoty (Mleté maso se žampiony a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 766 kJ / 1 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,38 g |
| Tuky | 93,00 g |
| – nasycené | 45,89 g |
| – nenasycené | 41,88 g |
| –– mononenasycené | 34,28 g |
| –– polynenasycené | 7,60 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,08 g |
| Sacharidy | 40,05 g |
| – cukry | 15,05 g |
| ––– laktóza | 8,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mletého masa - vepřové nebo míchané | Vepřový ořez | 300 g |
| 150 g 150 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| tymián dle chuti, není nutný | Tymián sušený | |
| 150-200 ml 150-200 ml smetany ke šlehání, dle potřeby | Smetana kravská sladká 12% | 175 ml |
| 120 g 120 g Hermelínu nebo Olmínu | Hermelín | 120 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový |