Nutriční hodnoty (Kefírové vdolky s parádou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 275 kJ / 3 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 79,06 g |
| Tuky | 57,06 g |
| – nasycené | 8,31 g |
| – nenasycené | 41,62 g |
| –– mononenasycené | 25,22 g |
| –– polynenasycené | 16,41 g |
| ––– omega 3 | 3,45 g |
| Vláknina | 20,63 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 537,68 g |
| – cukry | 69,48 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml kefíru | Kefír | 250 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2,5 -3 hrnky 2,5 -3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 687.5 g |
| necelá lžička lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
| olej na smažení a tvarování | Olej řepkový | |
| povidla švestková, jablečná, hrušková, případně marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| hrudkovitý tvaroh olešnický nebo nastrouhaný tvrdý | Tvaroh polotučný | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| měkký tvaroh nebo zakysaná smetana či jogurt | Tvaroh polotučný |