Nutriční hodnoty (Dort II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 225 kJ / 2 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
| Tuky | 69,16 g |
| – nasycené | 23,28 g |
| – nenasycené | 28,60 g |
| –– mononenasycené | 22,98 g |
| –– polynenasycené | 5,62 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 375,60 g |
| – cukry | 243,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 celých vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 180 g 180 g cukru krupice ( pro méně sladký lze použít i jen např. 100 g) | Cukr bílý | 180 g |
| 180 g 180 g polohrubé mouky (nebo 140 g polohrubé mouky a 40 g kakaa | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| asi 1/3 asi 1/3 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| tuk na vymaštění formy a hrubá mouka na vysypání (pro jistotu vymastím a vysýpám i tu s nepřilnavým povrchem) | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1-2 1-2 Dr. Oetker - Vanilková náplň - lze z ní udělat lehkou nebo máslovou | ||
| 1 tabulka 1 tabulka čokolády na vaření (100 g) | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| Omega na polevy - od oka střední pásek, cca 2 cm | Čokoládová poleva | |
| 1 1 Ledové kaštany | Čokoládová tyčinka |