Nutriční hodnoty (Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,21 g |
| Tuky | 60,17 g |
| – nasycené | 32,36 g |
| – nenasycené | 22,74 g |
| –– mononenasycené | 18,05 g |
| –– polynenasycené | 4,69 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 239 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 31,39 g |
| – cukry | 5,60 g |
| ––– laktóza | 0,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 220 g 220 g míchané čerstvé zeleniny | Okurka salátová čerstvá | 220 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 l 1 l vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha zeleninové nati (petrželová, celerová) | ||
| česnek (možno vynechat) | Česnek čerstvý | |
| 35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření podle chuti | Pepř černý |