Nutriční hodnoty (Jahodové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 618 kJ / 4 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,50 g |
| Tuky | 157,93 g |
| – nasycené | 17,56 g |
| – nenasycené | 126,55 g |
| –– mononenasycené | 88,85 g |
| –– polynenasycené | 37,70 g |
| ––– omega 3 | 10,41 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 413 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 596,85 g |
| – cukry | 239,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 jahodový pudinkový prášek | Puding v prášku | |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání plechu) | Mouka pšeničná hrubá |