Nutriční hodnoty (Celerovo-sýrové placičky s Lučinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 776 kJ / 902 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,25 g |
| Tuky | 65,57 g |
| – nasycené | 34,43 g |
| – nenasycené | 24,26 g |
| –– mononenasycené | 20,39 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 699 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,61 g |
| Sacharidy | 13,30 g |
| – cukry | 9,95 g |
| ––– laktóza | 7,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g oloupaného celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru (Pernštějn, Gouda, Čedar...) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 50 g 50 g šunky nebo slaniny | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 90 g 90 g Lučiny nebo žervé či Palouček | Lučina 70% t.v s. | 90 g |
| česnek sušený nebo bylinky dle chuti | Česnek čerstvý | |
| 2 2 menší vejce (nebo jedno velké) | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl dle chuti, pozor na slanost uzeniny a sýru | Párek vepřový | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| hrubá mouka nebo strouhanka na obalení | Mouka pšeničná hrubá |