Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s cuketou

Milujete křupavé a zlatavé bramboráky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který kombinuje brambory a cuketu. Ochucení je stejné, jako u klasických bramboráků a cuketu v těstě téměř nepoznáte, takže je ocení i ti, kteří cuketu zrovna nemilují.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 334 kJ /
797 kcal
Bílkoviny34,47 g
Tuky17,23 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,44 g
Sacharidy118,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory s cuketou oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, vejce a majoránku. Krok 3: Zahustíme moukou, přidáme mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Na větší pánvi rozehřejeme olej, z těstíčka tvoříme pomocí lžíce placičky a smažíme je zprudka z obou stran dozlatova.

TIP: Proč dávat mléko do bramboráků

Zveřejněno 23. 4. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Blesk recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v0o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v0o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásné, zlatavé bramboráky, už od pohledu určitě vynikající. Navnadila jste mne, co nejdřív je připravím podle vašeho receptu.

Bramboráky s cuketou jsou skvělá věc, připadají mi mnohem lehčí než ty klasické. :yes::yes: Vzhledem k tomu, že v cuketě je spousta vody, v nových bramborách ostatně taky, bych už však nepřidávala mléko a vystačila si s jedním vajíčkem. Proč ředit a pak zase zahušťovat, čím méně mouky, tím lépe, alespoň z mého pohledu. Proto bych ještě část vody slila. Ale to je můj pohled na věc. ;-)

Dajda: Taky si myslím, že mléko není potřeba. Možná ho tam MiskaM dává kvůli případnému zahnědnutí brambor, nevím. Vím, že mám spíš opačný problém. Během smažení vodu vylévám a vylévám, třebaže cuketu pořádně vymačkám. Jinak cuketové placky máme moc rádi ;-)

Tématické fráze:
bramboraky s cuketou, bramborák s cuketou, recepty z cukety, cuketa recepty, bramboráky z cukety a brambor, bramborák z cukety, bramborák z cukety a brambor, cuketove bramboraky, bramborajy s cuketou, bramborák, cuketový bramborák, bramborák recept, bramborák cuketa, bramboracky s cuketou, bramboráky s cuketou recept, bramboráky recept, bramborak s cukety, bramboraky cuketou, bramborák s cuketou recept, bramborak z cuketou

Suroviny:
brambory, cuketa, cibule, česnek, vejce, mouka polohrubá, majoránka sušená, mléko, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu