Nutriční hodnoty (Kynuté bramborové koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 636 kJ / 3 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,50 g |
| Tuky | 114,50 g |
| – nasycené | 57,54 g |
| – nenasycené | 49,64 g |
| –– mononenasycené | 40,09 g |
| –– polynenasycené | 9,55 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 704 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 461,43 g |
| – cukry | 74,03 g |
| ––– laktóza | 11,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200 g 200 g předem uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 200-250 ml 200-250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| mandle na posyp | Mandle neloupané |