Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 795 kJ / 668 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,08 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,01 g | 
| Tuky | 9,46 g | 
| – nasycené | 5,76 g | 
| – nenasycené | 3,23 g | 
| –– mononenasycené | 2,75 g | 
| –– polynenasycené | 0,49 g | 
| ––– omega 3 | 0,05 g | 
| Vláknina | 10,42 g | 
| Cholesterol | 26 mg | 
| Sodík | 98 mg | 
| Sůl | 0,24 g | 
| Sacharidy | 128,58 g | 
| – cukry | 10,50 g | 
| ––– laktóza | 0,08 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g | 
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 4-5 4-5 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| libeček (podle chuti) | Libeček čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku uvařené rýže | Rýže bílá | 125 g |