Nutriční hodnoty (Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 546 kJ / 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,13 g |
| Tuky | 29,81 g |
| – nasycené | 7,68 g |
| – nenasycené | 22,00 g |
| –– mononenasycené | 18,06 g |
| –– polynenasycené | 3,94 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 33,18 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 72 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 51,11 g |
| – cukry | 26,00 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| půl lžičky lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | |
| půl lžičky lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | |
| chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 200 - 250 ml 200 - 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 225 ml |
| 1 1 čerstvou kapii | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 100 g 100 g (hrst) mražených fazolek | Fazolky mražené | 100 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany nebo kokosového mléka | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| dle potřeby lžičku lžičku solamylu | Bramborový škrob |