Nutriční hodnoty (Zelený chřest s parmezánovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 346 kJ / 1 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 109,60 g |
| – nasycené | 66,20 g |
| – nenasycené | 28,90 g |
| –– mononenasycené | 26,30 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 25,00 g |
| – cukry | 25,00 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| voda | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 100 g 100 g strouhaného parmezánu (lze nahradit Grana Padano nebo Gran Moravia ) | Parmezán | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| balsamico s pomerančovou příchutí | Ocet balsamikový bílý | |
| jahody (množství podle chuti) | Jahody čerstvé |