Nutriční hodnoty (Hovězí líčka Richarda Nováka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 16 414 kJ / 3 923 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 301,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 273,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,64 g |
| Tuky | 192,24 g |
| – nasycené | 88,11 g |
| – nenasycené | 98,58 g |
| –– mononenasycené | 77,85 g |
| –– polynenasycené | 20,73 g |
| ––– omega 3 | 2,26 g |
| Vláknina | 42,55 g |
| Cholesterol | 641 mg |
| Sodík | 4,25 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 227,53 g |
| – cukry | 34,28 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 l 2 l vývaru z kostí | Vývar hovězí | 2000 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 60 g |
| 1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 1 kg 1 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce zeleného pepře | Pepř zelený | 15 g |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jíška | Jíška máslová | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 100 g 100 g tvrdého sýra (Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 3 3 bílky | Vaječný bílek | 99 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |