Nutriční hodnoty (Ježky z masa a rýže podle Marie Janků Sandtnerové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 182 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 209,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,07 g |
| Tuky | 171,41 g |
| – nasycené | 74,38 g |
| – nenasycené | 85,86 g |
| –– mononenasycené | 72,08 g |
| –– polynenasycené | 13,78 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 4,08 g |
| Cholesterol | 640 mg |
| Sodík | 8,12 g |
| Sůl | 20,04 g |
| Sacharidy | 102,93 g |
| – cukry | 7,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového plecka nebo ramínka | Vepřová plec | 500 g |
| 500 g 500 g hovězího květového masa | Vepřová kýta | 500 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 120 g 120 g dlouhozrnné rýže | Rýže bílá | 120 g |
| na špičku nože na špičku nože citronové kůry, pepře a tlučeného hřebíčku | Hřebíček | |
| 1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
| 30 g 30 g cibule | Cibule čerstvá | 30 g |
| 50 g 50 g sádla nebo másla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 1/8 l 1/8 l polévky z kostí (vývar) | Kost hovězí | |
| 1/8 l 1/8 l vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| ¼ l kyselé smetany | Smetana kravská sladká 12% |