Nutriční hodnoty (Polévka z vepřových kostí s kapáním)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,23 g |
| Tuky | 16,40 g |
| – nasycené | 7,27 g |
| – nenasycené | 6,61 g |
| –– mononenasycené | 5,48 g |
| –– polynenasycené | 1,14 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 6,78 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 37,46 g |
| – cukry | 7,03 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřové kosti | Kost vepřová | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mladá jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 37.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| petrželka kudrnka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| polévkové koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |