

Segedínský guláš z PH
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- 250 ml smetany
- 50 g mouky
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1/2 lžíce uzené papriky
- vývar (cca 350 ml)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě papriky a zalijeme 250 ml vývaru. Čtvrtinu zelí si dáme stranou a zbytek přidáme do pomalého hrnce k masu. Zapneme na HIGH.
Po třech hodinách vmícháme mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru. Je-li už maso dostatečně měkké, vyndáme ho a provaříme omáčku minimálně 20 minut, jinak vaříme do změknutí. Na závěr přidáme zbytek zelí a zjemníme smetanou.
Poznámka
Segedínů je tady již hodně, ale v kategori Pomalý hrnec ještě nebyl.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 493 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Segedínský guláš z PH
-
maris: Už tam je. Já si do své porce dala na zkoušku stroužek česneku, ale taky to nebudu už dělat. No aspoň jsme to zkusily, někdy takové vychytávky vyjdou
-
spagetka: špagí děkuju a čekám na tu fotečku
.
Já jsem zkusila jednou česnek přidat, ale opravdu mi tam vůbec nepasuje, takže nadále bez česneku -
Náš dnešní obídek, rodina už delší dobu vzdychala po segedínu, tak jsem pověřila milaska, tedy PH, aby zamakal
. Dělám stejně, není, co řešit. Uvažovasla jsem i o přidání česneku, jak je níže v komentících, leč byl nápad odkopnut, co prej si myslím
. Hned jak se mi vzpamatuje čtečka na tiskárně vložím foto, nebo holt to udělám přímo z foťáku.
-
rebeka: děkuju za krásné fotky a souhlasím - není nad pomaláček
-
není nad pomaláček.. gulášek byl famósní
a páč jsem z toho "jiného gangu"
, tak jsem pochopitelně přidala chilli, aby to mělo říz.. spláchli jsme to Pilsnerem.. no, kráásná neděle
přidávám bodík a foto, jestli neva -
Maris, už ho vařím, dlouho nebyl a pozor-s česnekem
Už jsi to od té doby zkoušela
-
Zítra bude segedín z PH
-
Gulášek vypadá nádherně
Já česnek dávám taky
, ale jen přiměřeně.
-
No teď koukám na poznámky ohledně česneku - a fakt jsem ho na netu nenašla (tedy v prvních asi 10 nalezených receptech) a když tak dumám, tak k maďarské kuchyni možná ani nepasuje, nevím... tak ale já ho tam dávám, no, zkusit to může i někdo jiný...
pokud jde o PH, tak to fakt dávám všechno naráz - cibulka samozřejmě není restovaná z PH, to ani nejde, ale spíš se v tom rozvaří - no nebo, kdybych chtěla restovanou, přidám ji tam před koncem vaření se smetanou...
Vlastně i s tou smetanou to je dilema - znám SG s ní i bez a obojí mám ráda...
Tak snad to bude stačit na odpověď. -
shineon:Přeji krásný den, právě jsem si objednala PH a koukám, co budu vařit...píšete, že dáváte vše najednou...takže žádné restování cibule předem atd? Prostě pokrájet, naházet a zapmout? děkuji za odpově´d janka
-
sumafko - moc děkuju
-
Aha...už vím. Bodík udělen! Díky za recept! Poprvé jsem zkusila s česnekem... a je to fajn.
Už se těším až se rozleží...
-
Právě finišuje v PH. Segedín ve spojení s PH - prostě paráda...naprosto bez práce. Chuťově výborný. Ráda bych dala bodík, ale nevím jak...?!
-
Segedín, to je dobrota
16.bodík
-
Bibinko, děkuju za krásné fotky a hned bych si od Tebe nabídla a ochutnala s tím česnekem