Segedínský guláš z PH

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 40 názorů

531
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
Nyní v akci
250 ml smetany
Nyní v akci
50 g mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
1/2 lžíce uzené papriky
vývar (cca 350 ml)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě papriky a zalijeme 250 ml vývaru. Čtvrtinu zelí si dáme stranou a zbytek přidáme do pomalého hrnce k masu. Zapneme na HIGH.

  2. Po třech hodinách vmícháme mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru. Je-li už maso dostatečně měkké, vyndáme ho a provaříme omáčku minimálně 20 minut, jinak vaříme do změknutí. Na závěr přidáme zbytek zelí a zjemníme smetanou.

Poznámka

Segedínů je tady již hodně, ale v kategori Pomalý hrnec ještě nebyl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 248 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínský guláš z PH

  • spagetka spagetka

    maris: Už tam je. Já si do své porce dala na zkoušku stroužek česneku, ale taky to nebudu už dělat. No aspoň jsme to zkusily, někdy takové vychytávky vyjdou ;-);-);-)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    spagetka: špagí děkuju a čekám na tu fotečku;-):-).
    Já jsem zkusila jednou česnek přidat, ale opravdu mi tam vůbec nepasuje, takže nadále bez česneku:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Náš dnešní obídek, rodina už delší dobu vzdychala po segedínu, tak jsem pověřila milaska, tedy PH, aby zamakal:-D:-D:-D. Dělám stejně, není, co řešit. Uvažovasla jsem i o přidání česneku, jak je níže v komentících, leč byl nápad odkopnut, co prej si myslím:-D:-D:-D:-D:-D. Hned jak se mi vzpamatuje čtečka na tiskárně vložím foto, nebo holt to udělám přímo z foťáku.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    rebeka: děkuju za krásné fotky a souhlasím - není nad pomaláček ;-):-)):-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    není nad pomaláček.. gulášek byl famósní:-p:yes: a páč jsem z toho "jiného gangu":-D:-D, tak jsem pochopitelně přidala chilli, aby to mělo říz.. spláchli jsme to Pilsnerem.. no, kráásná neděle:-D:-D
    přidávám bodík a foto, jestli neva;-):-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Maris, už ho vařím, dlouho nebyl a pozor-s česnekem:yes::-D Už jsi to od té doby zkoušela:-?

    Odpovědět

  • senky senky

    Zítra bude segedín z PH :-8 :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Gulášek vypadá nádherně:yes: Já česnek dávám taky:-)), ale jen přiměřeně.

    Odpovědět

  • shineon shineon(neregistrovaný)

    No teď koukám na poznámky ohledně česneku - a fakt jsem ho na netu nenašla (tedy v prvních asi 10 nalezených receptech) a když tak dumám, tak k maďarské kuchyni možná ani nepasuje, nevím... tak ale já ho tam dávám, no, zkusit to může i někdo jiný...
    pokud jde o PH, tak to fakt dávám všechno naráz - cibulka samozřejmě není restovaná z PH, to ani nejde, ale spíš se v tom rozvaří - no nebo, kdybych chtěla restovanou, přidám ji tam před koncem vaření se smetanou...
    Vlastně i s tou smetanou to je dilema - znám SG s ní i bez a obojí mám ráda...
    Tak snad to bude stačit na odpověď.:-8

    Odpovědět

  • Janka Janka(neregistrovaná)

    shineon:Přeji krásný den, právě jsem si objednala PH a koukám, co budu vařit...píšete, že dáváte vše najednou...takže žádné restování cibule předem atd? Prostě pokrájet, naházet a zapmout? děkuji za odpově´d janka

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    sumafko - moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • sumafka sumafka

    Aha...už vím. Bodík udělen! Díky za recept! Poprvé jsem zkusila s česnekem... a je to fajn.:-p:yes: Už se těším až se rozleží...

    Odpovědět

  • sumafka sumafka

    Právě finišuje v PH. Segedín ve spojení s PH - prostě paráda...naprosto bez práce. Chuťově výborný. Ráda bych dala bodík, ale nevím jak...?!:-))

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Segedín, to je dobrota:-p;-)16.bodík:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Bibinko, děkuju za krásné fotky a hned bych si od Tebe nabídla a ochutnala s tím česnekem ;-):-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo