Nutriční hodnoty (Hlívová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 5 222 kJ / 1 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,83 g |
Tuky | 86,61 g |
– nasycené | 55,08 g |
– nenasycené | 30,18 g |
–– mononenasycené | 26,94 g |
–– polynenasycené | 3,24 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 34,57 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 620 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 79,97 g |
– cukry | 13,99 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
30 dkg 30 dkg hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 300 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
mletý kmín | Kmín mletý | |
1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 lžičky 2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 10 g |