Nutriční hodnoty (Olivový koláč s makovou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 805 kJ / 3 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,60 g |
| Tuky | 204,78 g |
| – nasycené | 105,87 g |
| – nenasycené | 80,84 g |
| –– mononenasycené | 67,71 g |
| –– polynenasycené | 13,13 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 1,77 g |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 3,85 g |
| Sacharidy | 178,06 g |
| – cukry | 30,99 g |
| ––– laktóza | 18,86 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 50 g 50 g makové mouky | Mouka maková | 50 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 300 g 300 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bylinek (dala jsem saturejku) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce makové mouky | Mouka maková | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |