Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a ořechovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 388 kJ / 3 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,75 g |
| Tuky | 186,41 g |
| – nasycené | 46,40 g |
| – nenasycené | 122,32 g |
| –– mononenasycené | 71,65 g |
| –– polynenasycené | 50,67 g |
| ––– omega 3 | 10,64 g |
| Vláknina | 27,75 g |
| Cholesterol | 930 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 355,18 g |
| – cukry | 104,90 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| cca 150 g 150 g cukru krupice, dle sladkosti jablek | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| 70 ml 70 ml oleje | Olej řepkový | 70 ml |
| 70 ml 70 ml vody | Voda | 70 ml |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| necelý prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 350 g 350 g oloupaných, očištěných jablek | Jablko čerstvé | 350 g |
| 80 g 80 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 80 g |
| 60 g 60 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 60 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 60 g 60 g změklého másla | Máslo kravské | 60 g |