Nutriční hodnoty (Květákový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 803 kJ / 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
| Tuky | 39,50 g |
| – nasycené | 15,08 g |
| – nenasycené | 17,27 g |
| –– mononenasycené | 13,99 g |
| –– polynenasycené | 3,29 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 866 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 3,93 g |
| Sacharidy | 19,10 g |
| – cukry | 10,98 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| bešamel (máslo, mouka, mléko) | ||
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 plátky 2 plátky šunky | Šunka vepřová vařená | 40 g |
| máslo na vymazání | Máslo kravské | |
| plechovka plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl a pepř, případně trošku trošku octa či cukru, vše podle chuti | Ocet lihový |