Nutriční hodnoty ("Tatarská omáčka" z dýně nebo cukety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 914 kJ / 2 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,87 g |
| Tuky | 250,61 g |
| – nasycené | 17,26 g |
| – nenasycené | 222,76 g |
| –– mononenasycené | 157,54 g |
| –– polynenasycené | 65,22 g |
| ––– omega 3 | 20,50 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 138,45 g |
| – cukry | 108,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kg dýně pokrájené na kostičky | Dýně čerstvá | |
| 2 2 zelené pokrájené papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1-2 1-2 pokrájené cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 1 palice 1 palice česneku | Česnek čerstvý | 90 g |
| 1-2 1-2 feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 4 4 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 2,5 dl 2,5 dl oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku malé plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 1 dl 1 dl octa 8% | Ocet lihový | 100 ml |