Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 543 kJ / 1 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,32 g |
| Tuky | 80,36 g |
| – nasycené | 53,54 g |
| – nenasycené | 24,46 g |
| –– mononenasycené | 21,07 g |
| –– polynenasycené | 3,39 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 23,23 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 55,83 g |
| – cukry | 11,50 g |
| ––– laktóza | 8,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g zmražených špenátových listů | Špenát čerstvý | 150 g |
| 3 3 větší oloupané čerstvé žampiony pokrájené na tenké plátky | Žampion čerstvý | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 3 trojúhelníčky 3 trojúhelníčky taveného sýru (např. Smetanito) | Sýr tavený | 36 g |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| máslo nebo olivový olej | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |