Nutriční hodnoty (Omáčky Ch, J, K (chalupářská koprovka, jablečná s hořčicí, jalovcová, játrová, kari s rýží))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 428 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,55 g |
Tuky | 96,51 g |
– nasycené | 50,30 g |
– nenasycené | 42,37 g |
–– mononenasycené | 34,21 g |
–– polynenasycené | 8,17 g |
––– omega 3 | 1,22 g |
Vláknina | 20,46 g |
Cholesterol | 494 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 117,57 g |
– cukry | 48,57 g |
––– laktóza | 5,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
máslo a mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
kelímek kelímek smetany (12% nebo 30%) | Smetana kravská sladká 12% | |
čerstvý sekaný kopr (menší hrst) | Kopr nať čerstvý | |
sůl a ocet podle chuti | Ocet lihový | |
2 2 jablka + lžíce postrouhané cibule | Jablko čerstvé | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
cukr a sůl podle chuti | Cukr bílý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
10 zrnek 10 zrnek jalovce | Jalovec sušený | |
30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
0,5 l 0,5 l masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
pepř, sůl, petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
30 g 30 g slaniny | Špek | 30 g |
100 g 100 g jater (telecí, hovězí, vepřová) | Játra vepřová | 100 g |
cibule + 80 g g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
40 g 40 g sádla + 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl, majoránka, pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
cibule | Cibule čerstvá | |
1 1 zeleninová paprika a rajčata | Rajče červené čerstvé | 60 g |
šlehačka | Šlehačka 35% | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
kari koření | Kari | |
Na rýži: rýže, olej, hřebíček, voda | Voda |