Nutriční hodnoty (Omáčky Ch, J, K (chalupářská koprovka, jablečná s hořčicí, jalovcová, játrová, kari s rýží))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 428 kJ / 1 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,55 g |
| Tuky | 96,51 g |
| – nasycené | 50,30 g |
| – nenasycené | 42,37 g |
| –– mononenasycené | 34,21 g |
| –– polynenasycené | 8,17 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 20,46 g |
| Cholesterol | 494 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 117,57 g |
| – cukry | 48,57 g |
| ––– laktóza | 5,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| máslo a mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
| kelímek kelímek smetany (12% nebo 30%) | Smetana kravská sladká 12% | |
| čerstvý sekaný kopr (menší hrst) | Kopr nať čerstvý | |
| sůl a ocet podle chuti | Ocet lihový | |
| 2 2 jablka + lžíce postrouhané cibule | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| cukr a sůl podle chuti | Cukr bílý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 10 zrnek 10 zrnek jalovce | Jalovec sušený | |
| 30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 0,5 l 0,5 l masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| pepř, sůl, petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 30 g 30 g slaniny | Špek | 30 g |
| 100 g 100 g jater (telecí, hovězí, vepřová) | Játra vepřová | 100 g |
| cibule + 80 g g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 40 g 40 g sádla + 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl, majoránka, pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 zeleninová paprika a rajčata | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| kari koření | Kari | |
| Na rýži: rýže, olej, hřebíček, voda | Voda |