Roláda Napoleon

radiator Kuchařka: radiator

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Záviny, rolády 17 názorů

Suroviny

2 listová těsta (-obdélníky 25x37 cm, váha 275 g)
2 vanilkové pudinky
600 ml mléka
5 PL cukru krupice
100 g másla
rum
200 ml šlehačka
ztužovač šlehačky -ale nemusí být
(potravinářská folie 2x délky cca 45 cm.)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
    Občas promícháme, aby se neudělal škraloup.

  2. Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém.

  3. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

  4. Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme). Proužky těsta necháme vychladnout.

  5. Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout.

  6. Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme.

  7. Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice.

  8. Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.

Poznámka

Tento recept mám od své kamarádky. Je to prakticky obdoba žloutkových řezů, ale mě zaujala zajímavá struktura této rolády;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda Napoleon

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj to je úžasnéééé:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    radiator::yes::-p, já bych casina nechala "přemýšlet a dumat" ;-), jinak recept je :yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    casino: ... ale i když těsto nebylo chrumkavé, jistě o Silvestru váš Freddy po plastice nempřišel nazmar;-) takové dobroty-uheráček, mascarpone i ty fazolky:-p

    Odpovědět

  • casino casino

    radiator:
    ...a protože mi koupili jenom jedno těsto (275g) tak jsem to spáchal pouze po slanu...
    Skládal jsem tyčky do vyloženého srnčího hřbetu a promazával Mascarpone ochuceným strouhaným uherákem (nastaveným rozfofrovanými pečenými fazolemi, že aby to nebylo tak tučné) a ve finále mám stejný tunel jako máte na obrázku:-)
    Ve skrytu duše jsem doufal, že to listové zůstane chrumkavé. Není tomu tak...
    Nutno říci, že ten váš Freddy je zajímavější;-)
    No, asi i proto, že jsem těsto rádloval pouze na 1cm pruhy a po upečení a vyběhnutí nemám tyčky čtvercového proflilu 2x2cm ale pouze 2x1cm:-8 a na té "tváři" je to poznat. Ten můj Freddy je jako po nepodařené plastice:-D
    Bodík jsem nepřidal:-8 ale zato přeji veselého, až převeselého Silvestra:-K

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    casino: ....Freddy Krueger, tedy Casino vy máte fantazii;-), ale musím s Vámi souhlasit:-D
    Jinak jsem si též říkala, že by stálo za to zkusit tu roládu naslano třeba s tvarohovo-šunkovou náplní s bylinkama;-)
    Díky za bodík a přeji veselého Silvestra.

    Odpovědět

  • casino casino

    Zajímavé:yes:
    No, mně to sice než Napoleona více připomíná spíše Freddyho Kruegera;-):-):-* ...což mi ale nebrání rcp vyzkoušet jak po sladku, tak po slanu.
    Díky:-)

    Odpovědět

  • Casey Casey

    Vhledove uz samo osobe vynikajici, sliny se sbihaji, urcite vyzkousim. Pokracuj nadale v takovych receptem! :-p:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    magdalenka: Magadalenko, já kupuji listové těsto jako plát, rozměry 25x37 cm, váha 275 g. Na tu roládu, která byla 28 cm dlouhá a vysoká 7 cm jsem obě ta těsta spotřebovala.
    Šlehačka jedna 200 ml a poslední vrstva je krém, aby se na něj ty drobky dobře přichytily.
    Pokud jí budeš dělat, tak ať se ti povede:-K

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    Děvčata, jsem ráda, že vás ten Napoleon taky okouzlil;-) a děkuji za bodíky:-K:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc zajímavý vzhled:yes: a i dobré by to mohlo být :-p

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    I mně se roláda líbí :-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Také se mně moc líbí tato roláda, mám na to velikánskou chuť. Určitě vyzkouším.:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-):yes: to vypadá moc pěkně:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak to se mi moc líbí :yes: Něco podobného dělá moje mami, ale jen krém mezi pláty těsta. To asi vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Míla, je to nádhera!:yes:
    A ešte dotaz:koľko listového cesta je zapotreby? Vieš hmotnosť? Mám napr. balíček, kde sú dva kusy.
    Šľahačka 1 x 200 ml?
    A posledná vrstva je krém, dobre tomu rozumiem?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rolády a tunely roláda naslano slané pečivo z listového těsta listova rolada facebook napoleonova roláda recept jak tak.cz www tn cz recepty-napoleon na slano řezy napoleon rolada v srnčím hrbetu s tvarohovym kremem roláda ze dvou test rolada naslano z listového testa rolada na slano stafetkova rolada rolada ve folii dezert napoleon z listového těsta těstové rolády se šlehačkou napoleonova roláda aby se neudělal na pudingu škraloup