Bramborová Charlotta

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Bramborová jídla 15 názorů

Suroviny

cca 750 g brambor
2 kuřecí řízky
2 hrsti nakrájené hlívy ústřičné
2 vejce
cca 100 g tvrdého sýru
1/2 hrst medvědího česneku
1/2 hrst pažitky
2 PL zakysané smetany
sůl
olej
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.

  2. Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
    Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.

  3. Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
    Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Poznámka

Viděla jsem jednou na TV Paprika, jak dělali charlottu z divokého králíka, byla obložená nakrájenými palačinkami potřenými brusinkovou zavařeninou. Vypadalo to báječně, tak jsem se nechala trochu inspirovat :-)

Moje recpty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová Charlotta

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,já bych si rozhodně pochutnala:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-O úžasné!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65::-D:-D taky čučím jak bacil do lékárny:-O:-O
    no teda, Andrej, na co ty nepřijdeš;-) super;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ....tak to teda "čučím" :-D:-D:-D Krásné:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jitkas:Zvídavá jsem někdy až moc:-D A díky za rozšíření obzorů:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tady by se to jmenovalo zuccotto (neb tvarem to pripomina dyni). Jen brambory se vari ve slupce, aby nemely tolik vody. Bilky se slehaji zvlast a muze se pridat vlastne vse, co mame radi. Ja delam tez s houbami, pancetou, spenatem, dyni a s mangoldem. Tvoje charlotta je tuze podarena, jsi moc sikovna a odbornik. A hlavne jsi devce zvidave, coz tedy ocenuji nejvice.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-):yes: krása:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Recept je:yes::-p, ale s tím medvědem neprovokujte - u nás zatím leze asi tak 2 cm ven:-O, takže budu sklízet, až u vás nebude:-D, uloženo a autorce patří pochvala:yes::-p

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    1974andrea: :-K aha :-) děkuju

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jana:To podle tvaru, Charlotty se většinou dělají do těchto polokulovitých tvarů;-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Proč Charlotta - já myslím, že to je nákyp :-O a jistě moc dobrý.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes: Vypadá to nádherně :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Nejen, že to moc hezky vypadá, ale podle přísad i moc hezky chutná. Hurá, medvědi jsou v Plzni - a už i v Hlohově:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je krása :-*:yes: Moc hezky to vypadá a o chuti nepochybuju :-)
    A ta králičí s brusinkovými palačinkami - hmmm, to zní taky výborně ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :-Otak to neznám, ale vypadá to dobře :yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: charlotta jak nazdobit bramborovou kaši brambory charllote brambory charllote charlotta recept recepty - charlotta charlotta sadlo zapékané brambory s pancetou jahodové zuccotto recept charlotta

Zapomněl/a jsem heslo