

Bramborová Charlotta
Suroviny
- cca 750 g brambor
- 2 kuřecí řízky
- 2 hrsti nakrájené hlívy ústřičné
- 2 vejce
- cca 100 g tvrdého sýru
- 1/2 hrst medvědího česneku
- 1/2 hrst pažitky
- 2 PL zakysané smetany
- sůl
- olej
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Poznámka od kuchařky
Viděla jsem jednou na TV Paprika, jak dělali charlottu z divokého králíka, byla obložená nakrájenými palačinkami potřenými brusinkovou zavařeninou. Vypadalo to báječně, tak jsem se nechala trochu inspirovat :-)
Moje recpty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborová Charlotta
-
Andri,já bych si rozhodně pochutnala
-
úžasné!
-
Colombo65:
taky čučím jak bacil do lékárny
no teda, Andrej, na co ty nepřijdešsuper
-
....tak to teda "čučím"
Krásné
-
Jitkas:Zvídavá jsem někdy až moc
A díky za rozšíření obzorů
-
Tady by se to jmenovalo zuccotto (neb tvarem to pripomina dyni). Jen brambory se vari ve slupce, aby nemely tolik vody. Bilky se slehaji zvlast a muze se pridat vlastne vse, co mame radi. Ja delam tez s houbami, pancetou, spenatem, dyni a s mangoldem. Tvoje charlotta je tuze podarena, jsi moc sikovna a odbornik. A hlavne jsi devce zvidave, coz tedy ocenuji nejvice.
-
krása
-
Recept je
, ale s tím medvědem neprovokujte - u nás zatím leze asi tak 2 cm ven
, takže budu sklízet, až u vás nebude
, uloženo a autorce patří pochvala
-
1974andrea:
aha
děkuju
-
jana:To podle tvaru, Charlotty se většinou dělají do těchto polokulovitých tvarů
-
Proč Charlotta - já myslím, že to je nákyp
a jistě moc dobrý.
-
Vypadá to nádherně
-
Nejen, že to moc hezky vypadá, ale podle přísad i moc hezky chutná. Hurá, medvědi jsou v Plzni - a už i v Hlohově
-
To je krása
Moc hezky to vypadá a o chuti nepochybuju
A ta králičí s brusinkovými palačinkami - hmmm, to zní taky výborně -
tak to neznám, ale vypadá to dobře