Nutriční hodnoty (Klasický bramborák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 353 kJ / 1 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,59 g |
| Tuky | 18,70 g |
| – nasycené | 4,40 g |
| – nenasycené | 9,22 g |
| –– mononenasycené | 6,53 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 12,89 g |
| Cholesterol | 522 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 243,07 g |
| – cukry | 6,22 g |
| ––– laktóza | 2,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 g 200 g kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| rostlinný olej | Olej řepkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 21 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |