Nutriční hodnoty (Květákové karbanátky (placičky) se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 606 kJ / 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 14,74 g |
| – nasycené | 4,66 g |
| – nenasycené | 7,39 g |
| –– mononenasycené | 4,02 g |
| –– polynenasycené | 3,37 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 22,30 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 63,70 g |
| – cukry | 16,93 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g květáku | Květák čerstvý | 400 g |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů (nebo lesních hub) | Žampion čerstvý | 200 g |
| 100 g 100 g pórku nebo cibule | Pórek čerstvý | 100 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| 40 g 40 g sušené šunky | Pršut | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| česnek sušený dle chuti | Česnek čerstvý | |
| muškátový květ dle chuti | Muškát květ sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 50 g 50 g hrubé mouky nebo strouhanky | Mouka pšeničná hrubá | 50 g |
| olej na smažení | Olej řepkový |