Nutriční hodnoty (Bramborové noky/šišky se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 675 kJ / 1 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 17,42 g |
| – nasycené | 3,94 g |
| – nenasycené | 7,75 g |
| –– mononenasycené | 5,75 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 22,10 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 250 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 240,50 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vařených brambor ve slupce, oloupaných | Brambor zimní | 800 g |
| 300 g 300 g kysaného zelí, řádně vymačkané | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky + dle dále potřeby | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sádlo na osmažení | Sádlo vepřové |