Nutriční hodnoty (Játrový dort podle starého receptu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 7 218 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,94 g |
| Tuky | 93,15 g |
| – nasycené | 19,22 g |
| – nenasycené | 59,82 g |
| –– mononenasycené | 26,46 g |
| –– polynenasycené | 33,37 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 2,41 g |
| Sodík | 731 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 114,10 g |
| – cukry | 29,40 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250-300 g 250-300 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 275 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 3 cibule (2 větší a 1 malá) | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 44 ml |
| majonéza podle potřeby | Majonéza | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |