Čočkový dhal
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý bílkovinami a vlákninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 216 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,51 g |
Tuky | 53,81 g |
Vláknina | 80,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Moje poznámka
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 10 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 10 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 13 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 15 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
indický dhal,
čočkový dahl,
indický dhal recept,
indický dahl,
dahl recept,
čočkový dál,
dhal z červené čočky,
recept dahl,
indická čočka dhal,
čočkový ghal,
cocka dahl,
ghal recept,
čočka recepty,
čočka recept,
indický ghál,
čočkový dahl recept,
indický dhal z červené čočky,
recept na dahl,
recept na indický dhál,
dahl z červené čočky
Suroviny:
olej,
cibule,
česnek,
římský kmín celý,
římský kmín mletý,
koření kari,
koriandr sušený,
skořice mletá,
koření hřebíček,
čočka,
vývar zeleninový,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
mouka
Komentáře (16)
Jinak děkuju za chválu i připomínky.
Jana R:- tak si kup mlýnek na koření a umel, případně stačí hmoždíř, nebo i malý váleček a roztlačit
červená čočka sice ztratí trochu barvy, ale jen trochu, ten protlak ji doplní a výhodu má právě v krátké době vaření a netřeba ji namáčet