Nutriční hodnoty (Mrkvová hrnková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 782 kJ / 5 923 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,61 g |
Tuky | 241,01 g |
– nasycené | 24,43 g |
– nenasycené | 189,75 g |
–– mononenasycené | 95,47 g |
–– polynenasycené | 94,27 g |
––– omega 3 | 19,73 g |
Vláknina | 57,90 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 793,43 g |
– cukry | 397,88 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
3 hrnky 3 hrnky strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 750 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
0,5 hrnku 0,5 hrnku mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 125 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku rozinek (či brusinek) | Rozinky | 125 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská | 12 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |