Nutriční hodnoty (Knedlíky z mikrovlnky se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 581 kJ / 1 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,35 g |
| Tuky | 15,37 g |
| – nasycené | 3,75 g |
| – nenasycené | 7,26 g |
| –– mononenasycené | 4,82 g |
| –– polynenasycené | 2,45 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 9,93 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 776 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 193,83 g |
| – cukry | 8,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 včerejší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |
| půl půl prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| ¾ - 1 1 hrnek mléka (podle potřeby, některá mouka tekutinu více saje) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 - 2 1 - 2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| velká hrst hrst zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| větší hrst hrst pokrájených hub | Hřib čerstvý | |
| máslo pod houby | Hřib čerstvý | |
| sůl, pepř a kmín | Kmín | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sádlo nebo olej na vymaštění hrníčků (po1 lžičce na každý hrníček) | Sádlo vepřové |