Nutriční hodnoty (Jablečno-makový koláč z křehkého těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 032 kJ / 5 744 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,69 g |
| Tuky | 261,07 g |
| – nasycené | 116,89 g |
| – nenasycené | 121,74 g |
| –– mononenasycené | 74,48 g |
| –– polynenasycené | 47,26 g |
| ––– omega 3 | 1,26 g |
| Vláknina | 46,90 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 982 mg |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 701,07 g |
| – cukry | 272,37 g |
| ––– laktóza | 12,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 120 g 120 g cukru moučka | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 130 g 130 g změklého másla | Máslo kravské | 130 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 100 g 100 g cukru moučka (podle chuti a kyselosti jablek) | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce solamylu (nebo vanilkového pudinkového prášku) | Bramborový škrob | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |