Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,12 g |
| Tuky | 23,28 g |
| – nasycené | 3,38 g |
| – nenasycené | 19,48 g |
| –– mononenasycené | 16,02 g |
| –– polynenasycené | 3,47 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 43,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,54 g |
| – cukry | 61,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 středně velké cibule nakrájené najemno | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje na smažení (nejlépe olivový olej Sansa) nebo másla ghí | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru (dle sladkosti rajčat) | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného červeného balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 2 dl 2 dl červeného vína (suché/polosuché) | Víno červené suché | 200 ml |
| 750 g 750 g čerstvě utržených cherry rajčátek | Rajčata cherry | 750 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl a pepř dle chuti | Pepř černý | |
| 1 litr 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru, případně vody | ||
| bazalka nebo bazalkové pesto na ozdobu | Bazalka čerstvá | |
| smetana na ozdobu | Smetana kravská sladká 12% | |
| olivový olej na ozdobu | Olej olivový |