Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 412 kJ /
816 kcal
Bílkoviny12,12 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,12 g
Tuky23,28 g
– nasycené3,38 g
– nenasycené19,48 g
–– mononenasycené16,02 g
–– polynenasycené3,47 g
––– omega 30,02 g
Vláknina43,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,54 g
– cukry61,80 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 středně velké cibule nakrájené najemno Cibule čerstvá 140 g
2 lžíce 2 lžíce oleje na smažení (nejlépe olivový olej Sansa) nebo másla ghí Olej olivový 22 ml
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru (dle sladkosti rajčat) Cukr třtinový 24 g
1 lžíce 1 lžíce vinného červeného balzamikového octa Ocet balsamikový bílý 20 ml
2 dl 2 dl červeného vína (suché/polosuché) Víno červené suché 200 ml
750 g 750 g čerstvě utržených cherry rajčátek Rajčata cherry 750 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
sůl a pepř dle chuti Pepř černý
1 litr 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru, případně vody
bazalka nebo bazalkové pesto na ozdobu Bazalka čerstvá
smetana na ozdobu Smetana kravská sladká 12%
olivový olej na ozdobu Olej olivový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.