Nutriční hodnoty (Václavky s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 056 kJ / 1 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,98 g |
| Tuky | 55,77 g |
| – nasycené | 26,36 g |
| – nenasycené | 28,76 g |
| –– mononenasycené | 23,23 g |
| –– polynenasycené | 5,53 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 48,20 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 171,36 g |
| – cukry | 8,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 200 g 200 g pohanky (suché) | Pohanka loupaná | 200 g |
| 60 g 60 g uzeného špeku (nebo olej či sádlo) | Špek | 60 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 4 stroužky 4 stroužky česneku, dle chuti | ||
| drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
| pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
| majoránka dle chuti | Majoránka sušená | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská |