Nutriční hodnoty (Vláčná maková buchta / bábovka s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 11 513 kJ / 2 752 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,47 g |
| Tuky | 117,67 g |
| – nasycené | 12,31 g |
| – nenasycené | 93,55 g |
| –– mononenasycené | 58,35 g |
| –– polynenasycené | 35,20 g |
| ––– omega 3 | 6,50 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 355,70 g |
| – cukry | 180,90 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 120 g 120 g cukru krupice (i méně) | Cukr bílý | 120 g |
| 120 g 120 g švestkových povidel | Povidla | 120 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 7 lžic 7 lžic oleje | Olej řepkový | 77 ml |
| 50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
| 220 g 220 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 220 g |
| 3/4 sáčku 3/4 sáčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 9 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| poleva (podle chuti) | Čokoládová poleva |