Nutriční hodnoty (Šumavská pečeně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 206,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,73 g |
| Tuky | 104,02 g |
| – nasycené | 52,92 g |
| – nenasycené | 48,02 g |
| –– mononenasycené | 40,01 g |
| –– polynenasycené | 8,01 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 515 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 67,83 g |
| – cukry | 43,80 g |
| ––– laktóza | 38,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 dkg 80 dkg zadního hovězího masa | Hovězí kýta | 800 g |
| 1 1 velké cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 3 dkg 3 dkg slaniny | Špek | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| ( 15 dkg 15 dkg kořenové zeleniny) | ||
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| talířek hříbků nebo jiných hub | Hřib čerstvý | |
| 0,7 l 0,7 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 699.999988079071 ml |
| 0,1 l 0,1 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100.00000149011612 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| divoké koření | Nové koření | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |